Орешарски назначи двама зам.-министри

Заместниците са в министерството на инвестиционното проектиране и в образователното ведомство

3620 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Най-новото българско министерство - на инвестиционното проектиране вече има своя първи заместник-министър. Днес премиерът Пламен Орешарски назначи Борислав Ангелов за заместник на министър Иван Данов. Друго назначение на министър-председателят е Иван Кръстев, който ще бъде зам.-министър на образованието и науката.

Пресцентърът на министерски съвет разпространи визитки на новоназначените зам.-министри. Борислав Ангелов е завършил архитектура в УАСГ и международни икономически отношения в УНСС. Специализирал е маркетинг и мениджмънт във Висшата международна школа по маркетинг и мениджмънт МАРКОМ, София. Дълги години е бил съдружник и управител в различни дружества за вносна и износна търговия. Бил е ръководител на българската служба за търговско-икономически връзки в Брюксел. В последните години е член на Съвета на директорите на "Нитен" АД и на Съвета на директорите на "БКС Витоша" АД.

Иван Кръстев е магистър по международни отношения от СУ "Св. Климент Охридски" и по финанси от УНСС. В периода от 2006 г. до 2010 г. заема различни длъжности в Главна дирекция "Европейски фондове, международни програми и проекти" в Министерството на труда и социалната политика. От началото на 2011 г. до сега е главен директор на Главна дирекция "Европейски фондове и международни програми" в Агенцията по заетостта.

Подкрепи Economic.bg