Още 4 застрахователя искат да работят в България

От началото на 2013 г. нови 31 посредника от ЕС са изявили желание да стъпят у нас

192 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

От началото на новата 2013 г. 4 застрахователни дружества от държави-членки на Европейския съюз (ЕС) са поискали да работят в България. Това сочат актуализираните списъци на Комисията за финансов надзор (КФН) за дружествата от общността, които желаят да стъпят на пазара у нас. Общият брой на застрахователите от ЕС, нотифицирали КФН, че желаят да извършват дейност на територията на България, е 426. Компаниите, които са преустановили извършването на застрахователна дейност при условията на свобода на предоставяне на услуги (поради преобразуване, отнемане или отказ от получения лиценз), е 4.

Общо 1614 застрахователни посредници от ЕС са нотифицирали регулатора, че желаят да извършват дейност в България. От началото на годината 31 брокера са поискали да стъпят на пазара у нас, а 10 са се отказали.

Застрахователите със седалище на територията на България, които са заявили, че желаят да извършват застрахователна дейност на територията на държави членки на ЕС, е 10, като няма новопостъпили заявления. Броят на българските посредници, които желаят да извършват дейност на територията на ЕС нарасна на 30, като през отчетния период са постъпили 2 нови искания.

Данните са актуализирани към 28 февруари 2013 г.

Подкрепи Economic.bg