P&G надхвърли прогнозите за печалба, въпреки спад в продажбите

Производителят на известните памперси Pampers и прах за пране на Tide, както и на много други продукти, заяви, че планира да изкупи отново 4 милиарда от акциите си за тази фискална година

Мултикорпорацията Procter & Gamble отчете висока печалба, въпреки спада в продажбите си за тримесечието от април до юни, само няколко седмици след като най-голямата компания в сферата на продукти за домакинството пое сама вината за слабото си представяне, съобщава агенция Reuters.

Резултатите са стриктно наблюдавани от анализаторите, за да се проследи колко добре се справят с предизвикателствата пред компанията нейните управляващи лица. Това важи още повече, след като инвеститора Уилям Акман закупи акции от компанията на стойност 1,8 милиарда долара.

Производителят на известните памперси Pampers и прах за пране на Tide, както и на много други продукти, заяви, че планира да изкупи отново 4 милиарда от акциите си за тази фискална година.

Тази позиция е обратна на обявлението през месец юни от страна на ръководните лица, че корпорацията няма да изкупува свои отдадени акции.

От P&G са отчели 3,63 милиарда долара приходи, или по 1,24 долара за акция. Продажбите на корпорацията са паднали с 1% до 20,21 милиарда долара.

Коментари: 0