Павлова: Бизнесът получи едва 20 от обещани 200 млн. лв.

Прави се опит за връщане към диктатура и планова икономика, твърди бившият регионален министър

120 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

След актуализацията на бюджета правителството даде обещание бизнесът да получи 200 млн. лв. Да, но до вчера бизнесът получи 20 млн. лв., а не 200. И какви бяха приоритетите - 3 млн. лв. бяха разпределени за оптични кабели, а за мотокрос бяха дадени 3.5 млн. лв. Това каза в ефира на bTV бившият министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета "Борисов" и настоящ депутат от ГЕРБ Лиляна Павлова.

Тя бе категорична, че в момента администрацията не работи. "Има балон, който се надува", допълни народният представител от ГЕРБ. "Каквито и хора да са назначени за четирите години управление на ГЕРБ, за 100 дни те бяха махнати. Чистката започна от най-високите ръководни постове и стигна до едни от най-ниските", каза още Лиляна Павлова.

Според нея постовете са били заети от "криминалинки", а за първите 100 дни все още няма план, отчет и програма на правителството. "Орешарски замина за Китай, може би, за да се отчете на Китайската комунистическа партия", коментира още бившият строителен министър.

"Прави се опит за връщане към диктатура и планова икономика", твърди Лиляна Павлова.

Подкрепи Economic.bg