Плевнелиев: Големите герои са кметовете

По думите на държавния глава активният диалог с местните власти стои напред в дневния му ред като президент

72 ~ 1 мин. четене

Големите герои на днешния ден не са хората в най-високите институции, а нашите кметове, които показват на място как може да се надгражда, да има интегриран подход", каза президентът Росен Плевнелиев по време на приема, организиран по повод Деня на българската община - 12 октомври. Събитието се провежда в Слънчевата зала на Националния исторически музей.

По думите на държавния глава активният диалог с местните власти стои напред в дневния му ред като президент. "България навлиза в период на икономическа, социална, демографска и други кризи. Изкуствено се противопоставят големите градове и малките населени места, едни отрасли на икономиката с други, едни социални групи граждани с други", заяви още Плевнелиев.

На приема присъстват представители на Националното сдружение на общините в Република България, Националната асоциация на председателите на общинските съвети в Република България и кметове на общини от цялата страна. Гости са и Петър Стоянов, президент в периода от 1997 до 2002 година, като се очаква и пристигането на Желю Желев, президент за периода от 1990 до 1997 година.

Подкрепи Economic.bg