Поляци идват за ОЦК

Собственикът на комбината в Кърджали Валентин Захариев води преговори и с друг инвеститор - едн от банките-кредитори

Металурзите от Кърджали няма да предприемат нови стачни действия. Те очакват повече яснота за бъдещето на завода, заяви председателя на КНСБ в предприятието Белю Стайков, предаде агенция Стандар нюз.
  
По инициатива на изпълнителния директор на ОЦК Славея Стоянова се е провела среща със синдикатите, на която е съобщено, че собственикът Валентин Захариев също води преговори за продажбата на комбината. Като най-сериозен инвеститор се очертавала една от банките кредитори - „Париба”.

От  синдикатите съобщиха, че ОЦК няма да бъде обявяван в несъстоятелност заради невъзможност да изплаща  заемите си. Търси се решение спреният от края на м. г. завод да заработи.

Междувременно стана ясно, че представители на полския холдинг „Силезия груп”, спряган за един от кандидат-купувачите на ОЦК, пристигат във вторник в Кърджали. Холдингът е сред водещите в преработката на цинк и други цветни метали.

По предварителна информация от „Силезия груп” били готови да изплатят до стотинка остатъка от дължимите заплати на металурзите. Намерението на поляците е в продължение на три години от завода да се изкупуват до 5 000 тона цинк месечно.

Коментари: 0