Поведението на Сидеров е арогантно и недопустимо

Той не е невръстното дете на парламента и не отговарям за действията му, коментира зам.-председателят на НС Мая Манолова

92 ~ 1 мин. четене

Има правила и закони, които трябва да се спазват от всички граждани. Мисля, че не е допустимо едно такова арогантно поведение. Аз не приемам такова поведение от никого, независимо от кого - дали политик или обикновен гражданин. Това каза пред Нова телевизия заместник-председателят и депутат от ПГ на Коалиция за България Мая Манлова в коментар на случая от Летище Варна с участието налидера на партия „Атака" Волен Сидеров.

Манолова е и първият политик от управляващата Коалиция за България, който коментира случая, след като вчера лаконично се изказа единствено председателят на парламента Михаил Миков. 

Нямам повод да се съмнявам, че прокуратурата ще извърши всички необходими действия. Едва ли някой се е съмнявал, че главният прокурор ще направи компромис с някого. Той вече поиска имунитетите на депутати от различни парламентарни групи, каза още Манолова. 

Тя обаче не отговори конкретно на въпроса дали лично ще гласува за сваляне на имунитета на Волен Сидеров, ако това бъде поискано от прокуратурата. Тя отклони питането с обяснението, че първо трябва да се запознае с фактите от разследването.

Волен Сидеров не е невръстното дете на парламента, за да отговарям за неговите действия. Той е в парламента, защото не аз така съм решила, или е прищявка на Сергей Станишев или Лютви Местан. Ако ставаше дума за член на нашата парламентарна група, щях да дойда в това студио и да отговарям в първо лице. Отказвам да нося отговорност за действията на политик от друга политическа партия, който в парламента по волята на гражданите, коментира Мая Манолова. 

Коментари: 0