Продават имението на Джако с възвърнат блясък

Собственикът се надява да излезе с добра печалба от инвестицията си

Продават имението на Джако с възвърнат блясък
272 ~ 2 мин. четене
Автор: Стилиян Гребеничарски

Neverland, бившето имение на краля на попа Майкъл Джексън, е с възвърнат блясък и скоро може да има нови собственици, пише Bloomberg.

Намиращото се в Лос Оливос, Калифорния ранчо е собственост на Colony Capital, контролирана от Томас Барак. Бизнесменът възнамерява да осребри инвестицията си, тъй като цените на висококачествените имоти в региона се връщат към най-високите си нива.

„Ние сме просто в ролята на надзорници на този незаменим имот. Горди сме да заявим, че успяхме да го възстановим в оригиналната му прелест, която е първоначално пленила и Майкъл. След добрата работа, която сме свършили, днес обмисляме да го предложим на пазара“, обяви Барак.

Предприемачът отказва на този етап да посочи цената, която ще търси за имението. Базираната му в Санта Моника компания пое собствеността над Neverland през ноември 2008 г. срещу 23,5 млн. долара. В този период, музикантът бе притиснат от дългове, а пазарът на недвижимости се намираше в свободно падане, което дава надежди на Барак за значителна печалба. Данъчните власти в Санта Барбара оценяват луксозния имот на 30,3 млн. долара.

Условията на пазара са повече от благоприятни - през второто тримесечие имотите в региона продадени за над 2 млн. долара достигнаха абсолютен рекорд, а тези над 1 млн. долара са най-много от спукването на имотния балон през 2007 г. насам.

Имението се разполага върху 1 085 хектара в известната с виното си долина Санта Инез, на 210 км. северозападно от мегаполиса Лос Анджелис. Джексън го придобива през 1988 г. и го превръща в комбинация от увеселителен парк и зоологическа градина. Мястото бързо се превръща в култово средище за многобройните му фенове. Певецът го напуска през 2005 г., когато то е претърсено от властите във връзка с обвиненията за сексуален тормоз над деца.    

Коментари: 0