Разработват умно устройство за охрана на дома

Canary може да предприема и конкретни действия, като например позвъняване на полиция, пожарна или набиране на друг номер

3680 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Компанията Canary Secure разработва умно устройство, пазещо дома в отсъствието на стопаните му, съобщи електронната медия Mashable. Джаджата, носеща името Canary, наподобява декоративно украшение, но е много повече от това. Тя разполага с вградена HD камера, микрофон и множество сензори. Има режим на нощно виждане и може да се активира при засечено движение.

Устройството има способността да отчита околната температура, чистотата и влажността на въздуха. Също така разполага с вградена сирена. Canary се управлява посредством приложение за Android и iOS устройства. При рязка промяна на температурата, при движение или шум, потребителят получава автоматични уведомления от устройството.

Освен уведомяване на собственика, Canary може да предприема и конкретни действия, като например позвъняване на полиция, пожарна или набиране на друг номер. Ще може да се изпращат съобщения и за активиране на сирената.

Създателите на Canary твърдят, че с времето устройството „поумнява“ и се нагажда според навиците на притежателя му. Цената на устройството ще бъде 199 долара, а приложението към него е безплатно. Изискванията за използването му са връзка с ел. мрежа и WiFi. От компанията предлагат и платени услуги като дългосрочно съхранение на записите и кол център, който да реагира в случай на нужда.

Подкрепи Economic.bg