Ремонтират градинката пред Народната библиотека

Стойността на проекта е 320 000 лева

До 24 май трябва да бъде завършена цялостната реконстукция на градинката пред Народната библиотека, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. В момента проектът е в изпълнение. Тя провери ремонта на градинката пред Националната библиотека „Кирил и Методий”

Освен цялостна реконструкция на пространството е ремонтиран и тротоара. Реконструкцията ще продължи със задната част на библиотеката.

„Там интересното е че ще направим алеи от насипен тип, екологични, така, както е в много европейски градове. Съчетаваме там, където се посещава най-много, с трайна настилка и съответно – градински алеи с насипи, за да може да се спазват екологичните норми”, добави кметът.

Стойността на проекта е 320 000 лева. 

Участъкът при изграждането на кръстовището на Телевизионната кула допълнително е стеснен от днес. Досега бяха пуснати по две платна за движение. От днес вече е само едно, каза тя. Йорданка Фандъкова съобщи, че съоръжението на Телевизионната кула, трябва да бъде готово изцяло през месец ноември.

„Имаме изработена карта, която ще бъде качена и на сайта на Столична община с обходни маршрути, за да може хората да избират други маршрути и да не влизат в тази голяма тапа. Имахме предложения и варианти да бъде тотално затворено кръстовището, но правим всички усилия, за да може дори да има минимален шанс да се минава. Работим и с Пътна полиция, ще има и пост на бул. „Пейо Яворов”, за да се разреши ляв завой”, каза Фандъкова.

Кметът добави, че в момента изцяло е затворен и бул. „Бъкстон”, работи се със стеснение на бул. „Черни връх”, има стеснения по надлез „Надежда”.

Коментари: 0