Руслана заплашвана от службите и фенове на Янукович

Държат се в тайна всички й маршрути, признава пресаташето й Олга Гриценко

Световнозивестната певица е в опасност:

128 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Световноизвестната украинска певица и политическа активистка Руслана Лъжичко е заплашвана от специалните служби и симпатизанти на президента Виктор Янукович и управляващата Партия на регионите. Това коментира специално за агенция „Икономика“ (Economic.bg) асистентката на артистката Олга Гриценко, която отговаря за контактите и графика на Руслана.

Според Гриценко заради заплахите певицата не се задържа никъде и с маршрутите и програмата й са запознати само най-близките сътрудници: „Ние сме на крак, непрекъснато се преместваме от едно място на друго“.

Доста се безпокоим за сигурността й, тъй като непрекъснато има хора, които се обаждат и я заплашват“, казва тя. По тази причина за всички мероприятия и срещи на певицата се решава от днес за утре и всякакво планиране е предпоследно.

Тя потвърди, че налице са и всички признаци, че специалните служби на Украйна подслушват телефоните на Руслана, която е един от лидерите на мирните протести на #Maйдана.

Руслана призна, че в момента е във Варшава, където даде интервю за полската телевизия и редица други медии за ситуацията на Майдана в качеството си на пратеник на протестиращите. Журналистката също така се оплака, че поради "сложния график" е изпуснала наскоро предаванията на живо на световноизвестните телевизии като щатската CNN и германската ARD. 

Припомняме, че само преди дни певицата призна пред Economic.bg, че е подслушвана, а екипът й работи буквално денонощно. Oчаквайте в най-близко бъдеще интервю за Economic.bg с Рускана за случващото се в Украйна.

Подкрепи Economic.bg