Samsung с нов шеф

Чой ще бъде заменен от Куон О-Хюн, който е отговорен за разширяването на производството на чипове памет от Samsung в момент на високо търсене, дошло в резултат на растящата популярност на смартфоните и таблетите

6638 ~ 1 мин. четене

Samsung сменя своя главен изпълнителен директор в опит да намери нови импулси за растеж, дори след като се превърна в световен лидер в продажбите на мобилни телефони и телевизори под ръководството на Чой Ги Санг, съобщава The Financial Times.

Чой ще бъде заменен от Куон О-Хюн, който е отговорен за разширяването на производството на чипове памет от Samsung в момент на високо търсене, дошло в резултат на растящата популярност на смартфоните и таблетите.

Чой, който беше главен изпълнителен директор на Samsung от началото на 2009 година, ще запази мястото си в борда на директорите.

Неочакваната рокада идва, след като през април Samsung изпревари Nokia по продажби на мобилни телефони и измести Apple като водещ световен производител на смартфони. Южнокорейската компания отчете рекордна нетна печалба от около 4,5 млрд. долара през първото тримесечие на 2012 и очаква този тласък да продължи и през следващите месеци.Подкрепи Economic.bg