Шефът на гръцката централната банка изнесе лекция у нас

В своето изложение Георгиос Провопулос очерта процесите на оздравяване на гръцката банкова система

148 ~ 1 мин. четене

На кратко работно посещение по покана на управителя на Българската народна банка (БНБ) Иван Искров у нас гостува управителят на централната банка на Гърция Георгиос Провопулос, предаде пресофиса на банковата институция.

Освен участието си в редица двустранни срещи гръцкият гуверньор изнесе лекция на тема „Гръцката икономика и банкова система –актуално състояние и перспективи”, на която присъстваха членовете на УС на БНБ и висши ръководители, както и представители на Министерството на финансите, Асоциацията на банките в България и други организации.

В своето изложение управителят Провопулос очерта процесите на оздравяване на гръцката банкова система, като сподели опита и гледната точка на централната банка в южната ни съседка. Специален акцент д-р Провопулос постави върху отличната координация и ефективна комуникация с Българската народна банка и нейните надзорни органи, което не е позволило пренасянето на проблемите у нас.

Гуверньорът на гръцката централна банка подчерта, че това отлично взаимодействие е налице както в регионален план, така и на европейската сцена като представители на централните банки на две равноправни държави –членки на Европейския съюз.

Подкрепи Economic.bg