Синдикати искат Специализиран трудов съд

КТ „Подкрепа” настояват президентът да вземе отношение по спора за Сребърния фонд

6514 ~ 1 мин. четене

Да бъде създаден Специализиран трудов съд. Това поискаха от КНСБ на среща с президента Росен Плевнелиев. Лидерът на синдикалната организация Пламен Димитров заяви, че представители на синдиката могат да подпомогнат работата на Комисията по опрощаване на несъбираеми държавни вземания. Това може да стане чрез представяне на експертни становища по отделните казуси, обясни Димитров.

„Сътрудничеството между държавните институции и социалните партньори е задължително условие за изработването и реализирането на националните приоритети”, посочи държавният глава.

По време на срещата бе потвърден и ангажимента на синдикалните организации за участие в обществените съвети към президентската институция за определянето на приоритетите в Националната програма за развитие „България „2020”.

По думите на Плевнелиев тази година е решаваща за изработването на приоритетите на страната ни до 2020 г. Според него те трябва да бъдат приети след широк обществен консенсус, който трябва да гарантира изпълнението им независимо от промените във властта.

Лидерът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев поиска от държавния глава да вземе отношение по спора с инвестирането на средства от Сребърния фонд в държавни ценни книжа. По думите на Тренчев президентът е изслушал тезите на синдиката, но не е поел конкретни ангажименти.

Подкрепи Economic.bg