Служебният министър Васил Щонов все още се води директор в Blizoo

Справка на "Икономика" в Търговския регистър показа, че не е заличен като член на Съвета на директорите на "Близу Медиа енд Броудбенд ЕАД"

Конфликт на интереси?

Служебният министър Васил Щонов все още се води директор в Blizoo
Автор: Николай Марченко

Служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов от първия си работен ден се намира в конфликт на интереси, тъй като все още е вписан като представител и член на Съвета на директорите и представляващ "Близу Медиа енд Броудбенд ЕАД".

Това показа справка на агенция Икономика (Economic.bg) в Търговския регистър. Както е известно, по закон министрите нямат право да притежават, управляват или участват в тръговски дружества.

Въпреки че имената на кандидатурите на министри от служебния кабинет се знаеха от дни, шефът на МИЕ Щонов не се е погрижил да проследи дали е официално отписан като член на ръководството на унгарския интернет и кабелен оператор у нас Blizoo.

Според информацията на президентската администрация, Щонов е заемал поста Директор „Стратегии и маркетинг” до 4 август 2014 г., като проверката ни днес, на 6 август, не го потвърждава. Напълно е възможно съответното заявление да не е подадено от бившия работодател на г-н Щонов, тоест по независещи от него причини да не е заличен като топмениджър от сайта на Търговския регистър.

 

Коментари: 0