Станишев: Оставих подредени финанси и голям резерв

Убеден съм, че няма месия, универсален спасител, юнак на коня, който да ни реши всички проблеми, заяви лидерът на БСП

88 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Всички помнят в какво състояние оставих държавата. Имаше подредени финанси и голям фискален резерв. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на БСП Сергей Станишев

„Намираме се в период, в който всеки нещо обещава. Помните ли как НДСВ дойде на власт? Сакскобургготски обеща, че за 800 дни ще направи една нова България. Също се случи няколко години по-късно с ГЕРБ. Убеден съм, че няма месия, не може да има месия, универсален спасител, юнак на коня, който да ни реши всички проблеми“, отбеляза председателят на БСП. „Далеч съм от мисълта, че управлението, което ръководих, беше съвършено. Въпреки това, за първи път от 1997 г. едно правителство – това на ГЕРБ, беше изгонено от протести. Чудя се на наглостта им да кажат „дайте ни още един мандат”.“, заяви още Станишев.

„Имаме ясен план за действие за първите 100 дни, за първата година и за целия мандат изобщо. Предишният парламент прие около 70 лобистки закона - в кой мандат е имало подобно нещо? Създаваха се изкуствени правила, които унищожаваха конкуренцията и смазаха дребния и средния бизнес”, обясни лидерът на левицата.

„Трябва да се въведе цялостна промяна в антимонополното законодателство. Преди протестите нямах представа колко точно вида монополи съществуват и колко добре се прикриват. Най-много заетост у нас създават дребният и среден бизнес. Проблемите там са причината за тези 400 хил. загубени работни места, на които станахме свидетели през управлението на ГЕРБ”, коментира още Станишев.

Подкрепи Economic.bg