Станишев е спокоен за кворума в Парламента

Кабинетът "Орешарски" има амбицията да изкара пълния си 4-годишен мандат, каза лидерът на социалистите

124 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Парламентът няма да работи както през последните три дни, категоричен е лидерът на БСП Сергей Станишев. По време на срещата му с "червените" кметове във Враца, Станишев заяви категорично, че няма притеснения за приемането на бюджета за 2014 г. от Парламента. През изминалата седмица парламента едва събираше кворум да започне заседание, а в петък дори не успя. Причината е, че всичко членове на партия "Атака" бяха в Брюксел и нямаше как да подкрепят колегите си от ДПС и "Коалиция за България".

Станишев каза още, че кабинетът "Орешарски" има амбицията да изкара пълния си 4-годишен мандат. Той е категоричен, че това не е заради желанието на БСП да остане на власт на всяка цена, а "защото има много проблеми за решаване". "Един от тях е възстановяването на диалога между общините, правителството и парламента", каза лидерът на социалистите.

"Четири години едно от нещата, които се случваха, беше тотална центализация в държавата, дори не институционална централизация. Централизация в ръцете на няколко души, на една клика. Сега започна процесът на нормално общуване между правителство, парламент и местна власт", каза Сергей Станишев.

Подкрепи Economic.bg