Ще съдя Станишев в името на репресираните

Мирослав Найденов

Цитат на деня:

Снимка: БГНЕС

104 ~ 2 мин. четене

"В името на хората, които са били репресирани от същия партиен елит, чийто потомък в момента е г-н Сергей Станишев, аз ще заведа това дело срещу него и се надявам да го спечеля."

Така министърът на земеделието и храните обяви решението си да заведе дело за клевета срещу лидерът на БСП Сергей Станишев.

Причната за спора помежду им е замесването на приятелката на Станишев Моника Йосифова в сключването на сделки със земи по Черноморието. Преди дни земеделският министър обяви, че фирма, свързана с Йосифова, е придобила 140 декара земи край Камчия срещу 17 лева на квадратен метър. На следващия ден Сергей Станишев отрече това и нарече Мирослав Найденов "известен лъжец".

"Няма да допусна потомци на партиен елит, управлявал държавата ни десетилетия, тогава, когато заради подобни определения хората отиваха в затворите – Белене, Ловеч, Скравена, където биваха убивани, след това изяждани от прасетата - потомци на този партиен елит да си позволяват безнаказано да раздават епитети днес", коментира на пресконференция днес земеделският министър. "Затова в името на хората, които са загинали в тези лагери, в името на хората, които са били репресирани от същия партиен елит, чийто потомък в момента е г-н Сергей Станишев, аз ще заведа това дело и се надявам да бъде спечелено”, продължи той.

Земеделският министър заяи, че може да докаже своите твърдения с документи от Търговския регистър. С решение на Министерски съвет, председателствано от Сергей Станишев, са разглеждани много сделки за изваждане от горския фонд, каза Найденов и изброи някои от тях, в които терени за повече от 1000 дка край Варна са продавани на много ниски цени.

Подкрепи Economic.bg