Столична община завърши успешно 33 европроекта

57 проекта са в процес на оценка

3548 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

„Общо 102 проекта с европейско финансиране изпълнява Столична община в рамките на програмен период 2007-2013 г. 33 от тях са успешно завършени, 57 са в процес на оценка, а други 12 са подадени и очакват одобрение, за да се пристъпи към тяхната реализация. Това каза на пресконференция заместник-кметът по направление  „Инвестиции и строителство” Ирина Савина. На пресконференцията бе отчетен напредъкът по европроектите за този програмен период.

По думите й  общата стойност на проектите е 3 млрд. лв., от които 2 млрд. лв. са безвъзмездна финансова помощ и 1 млрд. лв. са принос от страна на Столична община. Савина обясни, че в момента се изпълняват 29 проекта, като основната част от проектите са по ОП „Регионално развитие” и ОП „Околна среда”.

„Очакваме през следващия програмен период да бъдем допуснати като бенефициент и по Програмата за развитие на селските райони. Това е от изключително значение, тъй като ще ни позволи да реализираме множество проекти за подобряване на инфраструктурата и цялостното развитие на 37 населени места, които попадат в т.н. околоградски райони в които живеят около 9 хил. от жителите на столицата”, заключи Савина.

Подкрепи Economic.bg