Трендафилов: Не искам БДЖ да звучи грозно

Синдикатите не трябва непрекъснато да се разглеждат като недоброжелатели, заяви новият изпълнителен директор на железниците

156 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Целите пред БДЖ са да предоставя на клиентите си услуги на добро ниво и за тях да се говори с по-добри думи, така че БДЖ да не звучи грозно. Това каза за news.bg Чавдар Трендафилов - новият изпълнителен директор на БДЖ.

Новият шеф на железниците коментира, че дейността на дружеството като предоставящо товарни и пътнически услуги е обезпечена. "Има обаче някои звена, които работят трудно с други, но това е предмет на една бъдеща административна реформа. Като обобщение мога да кажа, че дейността на дружеството не е спряла, друг е въпросът до колко тази дейност е ефективна", отбеляза Трендафилов.

"Мисля, че синдикатите не трябва непрекъснато да се разглеждат като недоброжелатели. В миналото е имало много преговори по колективни трудови договори, в които се е търсило удовлетворяване на искания на работници и служители. В тази връзка не смятам, че синдикатите ще пречат или ще затрудняват дейността на компанията, когато тя иска да бъде на едно по-високо и по-добро ниво, което да позволи нейните служители и клиенти да бъдат удовлетворени", добави Трендафилов.

Директорът на държавната железница поясни, че поканата на министъра на транспорта Кристиан Кръстев е дошла, след като е било заявено, че са необходими различни гледни точки в управлението на БДЖ. "Нормално е човек, който е запознат с техниката да има правото на глас при това управление. И заради това се съгласих и поех поста", заяви изпълнителният директор на държавните железници.

Подкрепи Economic.bg