Трима нови депутати влизат в парламента

Като народен представител на ГЕРБ положи клетва майката на прегазено на пешеходна пътека момиче

296 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

В началото на днешното заседание на Народното събрание (НС) трима нови депутати положиха клетва, като двама от тях са от ГЕРБ и един от БСП. На мястото на новия кмет на Варна Иван Портних в НС влиза Нели Петкова, майка на починалата Лора, която бе блъсната от прелитаща на пешеходната пътека кола. На мястото на Портних се очакваше да застане Лидия Маринова, но тя отказа и реши да стане заместник-кмет по здравните и социалните въпроси.

Петър Якимов от ГЕРБ идва на мястото на Искра Фидосова, която реши да се оттегли след скандала с тефтерчето на председателя на Комисията срещу конфликт на интереси. Якимов влезе в парламента преди година, когато заместваше оттеглилия се заради разследване Димитър Аврамов.

Алекси Алексиев е третият представител, който влиза в редиците на парламентарната група БСП. Той е член на Националния съвет на БСП на Изпълниътелното бюро на Областния съвет България. Алексиев ще заеме мястото на депутатът от Коалиция за България Георги Борисов, който напуска НС, за да оглави Областната земеделска служба във Варна.

Подкрепи Economic.bg