Учредиха новата партия БАСТА

Мирослав Найденов е председател на партията на отцепцниците на ГЕРБ

1240 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Партията на отцепници от ГЕРБ, наречена БАСТА (Българи за Алтернатива на Страха, Тоталитаризма и Апатията), беше учредена днес в София. За председател на учредително събрание беше избран бившият министър Мирослав Найденов, като единствения предложен и подкрепен с пълно единодушие от партията.

"Надявам се да работим ползотворно и законово. Подозирам, че ще бъде опитано да се саботира учредяването на партията ни", каза той в словото пред новоучредената партия.

Събранието започна с изпълнение на актьора Краси Радков, който в ролята на бившия премиер представи "Десетте Бойкови заповеди".

В началото на заседанието се регистрираха над 1500 члена, както подчерта бившият министър от ГЕРБ. Той добави, че в залата няма статисти, а свободомислещи хора. Сред лицата на БАСТА са отлъчените от ГЕРБ депутати Емил Димитров, Павел Димитров и Иван Петров.

"Казах БАСТА още преди няколко месеца, което беше равно на самоубийство и от тогава съм с охрана. После и други колеги казаха БАСТА и решихме, че когато го извикаме повече хора, се чува и по-силно", заяви Найденов по отношение на избора на името на новата партия. 

"Още с учредяването на партията ние даваме заявка за участието в управлението на страната", заяви Павел Димитров от трибуната.

"ГЕРБ направи много за усвояване на европейските средства, направи много за земеделието и за културата. ГЕРБ направи много по време на управлението си и не можем точно ние да го отречем", каза Мирослав Найденов. "В голямата каца с мед, обаче имаше две лъжици с катран. Едната беше бившият министър на финансите Симеон Дянков. Заради неговия бюджет на държавата, ние уморихме бизнеса. Другата лъжица с катран беше полицейщината и вътрешния министър Цветан Цветанов. Не може в сутрешните блокове да гледаме вместо идеи за развитие, поредната изпълнена полицейска акция през нощта", каза още Найденов.

Подкрепи Economic.bg