Влагат 9,7 млн. във фирма за фиброоптика

Компанията „Райхле и Де-Масари Българияр Пръдакшън” получи сертификат за инвеститор първи клас

Фирма „Райхле и Де-Масари Българияр Пръдакшън” ще инвестира 9,7 милиона лева в изграждането на високотехнологично производство на фиброоптични компоненти в София, като в тази цифра не е включена сумата от около 8 милиона лева за закупуване на сградата на предприятието. Това стана ясно по време на връчване на сертификат за инвестиция клас А на швейцарската фирма „Райхле и Де – Масари“ от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, съобщи Фокус.

R&M е избрала България за изграждането на своя нов завод, въпреки наличието на редица други подходящи дестинации по света. Сред основните причини за избора са географското положение и логистичните връзки на България, наличието на висококвалифицирани кадри, конкурентните разходи за труд, културните сходства, както и членството на страната ни в Европейския съюз. Продукцията от новия завод ще се предлага в целия свят.

Производствената база се намира в модерна, нова сграда на ул. „Резбарска” в кв. „Хаджи Димитър” в София. Производствената дейност ще започне през октомври тази година. Това ще е централата на дейностите на фирмата в Югоизточна Европа.

 

Коментари: 0