„Зелена Олимпиада” за ученици стартира в нета

Специален сайт ще публикува интересни факти за природата и тестове за ученици от първи до дванайсети клас

128 ~ 1 мин. четене

Министър Нона Караджова ще даде старт на „Зелена олимпиада“на 9 октомври в 11 часа. Инициативата се провежда от образователния портал Академика БГ в партньорство с WWF и под патронажа на министъра на околната среда и водите.

Събитието ще се състои на 9 октовмри 2012 г., вторник, от 11,00 часа, в Първа английска езикова гимназия.

„Зелена олимпиада“ има за цел да повиши знанията на учениците за опазването на околната среда и да изгради у тях екологична култура. Тя ще се проведе изцяло онлайн, като за целта е изработен специален сайт – zelenaolimpiada.bg. В него освен интересни факти за природата има и тестове на екотематика, предназначени за ученици от 1-ви до 12-и клас от цялата страна в три възрастови групи – за начален, среден и горен курс. Участникът се регистрира в сайта, като посочи име, клас, училище и град. Всеки онлайн тест съдържа по 10 въпроса, като 9 са с посочени отговори, а десетият въпрос е отворен. Когато отговарят на него, участниците трябва да изложат своя собствена теза.

Първенците във всяка възрастова група ще получат награди, осигурени от генералния спонсор на инициативата GLOBUL. Ще бъде излъчена и специална награда на министъра на околната среда и водите.

                 

Подкрепи Economic.bg