ABLE организира курс за млади предприемачи в Бургас

ABLE организира курс за млади предприемачи в Бургас

Снимка: ABLE

1144 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) организира курс за млади и амбициозни хора, които искат да усвоят тънкостите в превръщането на една идея в реално работещ проект и бизнес. Weekend StartUp Crash Course ще се проведе на 24-25 юли, като за всички участници ще бъдат покрити голяма част от разходите за уикенда. 

Курсът е насочен към хора между 16 и 35 години. Към момента на регистрация обаче кандидатите не е задължително да имат конкретна бизнес идея, която да искат да развият в рамките на курса. Всеки екип ще си има индивидуален ментор, който ще съблюдава и подпомага дейността му. На края на събитието проектите ще бъдат презентирани, а най-добрият ще получи специално поощрение.

Какво представлява Weekend StartUp Crash Course

Накратко, целта на курса е да научи участниците да прилагат различни стартъп методологии и похвати, така че да разгръщат ежедневните предизвикателства в реални потенциални бизнес възможности. Той е систематизиран така, че за 36 часа да бъдат обхванати всички необходими похвати:

От формиране на екип, анализ на идеята, интервюта с потенциални клиенти, разработване на бизнес план, развиване на презентационни умения, които да помогнат при убеждаване на бъдещи колеги, партньори, клиенти или инвеститори“, обясняват от ABLE.

Какво ще получат участниците

  • Инструменти - достъп до материали и ноу-хау, които да служат вярно във всяко бъдещо начинание; 
  • Знание - ключови твърди и меки умения, които развиват професионалното портфолио и отворят нови възможности; 
  • Менторство - работа с ментор, който насочва и помага на екипите по пътя на изчистване на идеята до нейното финално оформяне и обличане в бизнес план; 
  • Възможности - запознанство с други проактивни и амбициозни личности от Бургас и цяла България, които искат положителна промяна в средата си, независимо къде се намират; 
  • Общност - покана за ексклузивни събития на ABLE и партньорски организации, и възможност за разширяване на личната мрежа с хора от българската стартъп екосистема.

През предприемаческото пътешествие курсистите ще бъдат преведени от силни и интересни лектори. Сред тях са Огнян Василев (коуч и мениджър Бизнес развитие към Salesforce, BCG, Accenture), Йордан Атанасов (съосновател на София Стартъп) и Ивон Лалова (експерт Бизнес развитие и „Go-to-market“ стратегия към Salesforce и BCG).

Перлата на събитието

Финалните проекти ще бъдат представени пред специално селектирано жури от успешни предприемачи, инвеститори и бизнес специалисти. Това ще се случи на т.н. „Демо ден“ в неделя, когато участниците ще представят своите идеи и ще имат възможност да получат професионална обратна връзка.

С помощта на жури и предварително зададени критерии за оценка ще бъде излъчен екип-победител. Той ще бъде допуснат директно до финален етап от селекцията за предстоящия есенен сезон (15 октомври – 5 декември 2021) на основния ни предприемачески курс ABLE Activator

В жури панела на „Демо деня“ ще се включат Борис Колев (сериен предприемач и лауреат на Световната бизнес зала на славата на JA Worldwide), Петко Георгиев (председател на ICT Cluster Burgas), Йордан Атанасов (съосновател на София Стартъп), Павлина Янакиева (изпълнителен директор на Bulgaria Innovation Hub) и Весна Балтина (заместник-кмет по направление Стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата, Община Бургас).Подкрепи Economic.bg