Airbnb излиза на борсата през 2020 г.

В момента тя е оценена на 31 млрд. долара

Airbnb излиза на борсата през 2020 г.

Снимка: Pixabay

Airbnb обяви днес, че планира да стане публична компания през 2020 г. Стартъпът обаче не посочи точен период на идната година, в който ще излезе на борсата.

Компанията за краткосрочно отдаване на жилища под наем за последно беше оценена на 31 милиарда долара през септември 2017 г., според PitchBook.

Airbnb сигнализираше за потенциалните планове за IPO още през март тази година, като съоснователят Нейтън Блехарчик заяви, че компанията „не е решила дали ще стане публична през 2019 г.“.

Редица стартъпи станаха публични през 2019 г. със смесени резултати. Uber и Lyft станаха публичникомпании през тази година и акциите и на двете компании в по-голямата част от времето след листването се търгуват на по-ниски цени от началните. 
IPO плановете на WeWork наскоро бяха отложени поне за октомври.

Технологичнитестартъпи Zoom, Slack, PagerDuty, CloudFlare и Pinterest станаха публични през 2019 г. и в момента се търгуват над IPO цената им, пише "Бизнесинсайдър".

Първичното публично предлагане на Airbnb се очаква с нетърпение от Wall Street. Компанията има приходи от над 1 милиард долара през третото тримесечие на 2018 г., според TechCrunch. През ноември бившият вицепрезидент на Amazon Дейв Стивънсън се присъедини към Airbnb, като предизвика надеждата на пазара, че компанията се готви за листване.
Коментари: 0