Amazon заплашва служители, които я обвиняват в неекологичност

Те са разказали пред американски вестник, че компанията помага за сондиране за нефт и природен газ

Amazon заплашва служители, които я обвиняват в неекологичност

Снимка: БТА

836 ~ 1 мин. четене

Amazon е изпращала заплашителни имейли на свои служители, които са се изказвали против решения на компанията, застрашаващи околната среда, пише The Washington Post.

Имейлите са били изпратени през ноември до двама служители, които са били цитирани от американския вестник да критикуват бизнеса с облачни услуги на компанията заради практики, за които те твърдят, че са спомогнали да се сондира за търсене на нефт и природен газ.

В посланията си Amazon обвинява двамата си служители, че са нарушили правилата и за комуникация извън компанията, и добавя, че бъдещи нарушения може да доведат до „официални коригиращи действия, включително до прекратяване на работата с Amazon“.

Единият от служителите е бил извикан на среща с отдела „Човешки ресурси“ преди да получи заплашителния имейл. „Стряскащо е да бъдеш извикан на такава среща и след това да получиш имейл, гласящ, че ако продължиш да говориш, може да бъдеш уволнен“, коментира той.

Политиката за външни комуникации на Amazon изисква служителите да получат одобрението на компанията преди да говорят публично за нейния бизнес, продукти, услуги, технологии или клиенти. Правилото важи както за интервюта пред медиите, така и за публикации в социалните мрежи.

„Нашата политика по отношение на външните комуникации не е нова и вярваме, че е подобна на правилата в други големи компании“, коментирал е пред Business Insider говорител на Amazon.

Коментари: 0