Ангел Джамбазки: Македонизмът като антибългарска теза е мъртъв

Според евродепутата не е важно името, а е важно Македония да влезе в НАТО и ЕС

Ангел Джамбазки: Македонизмът като антибългарска теза е мъртъв
924 ~ 1 мин. четене
Македонизмът като антибългарска теза е мъртъв.  Това заяви евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в студиото на bTV. По негови думи македонизмът е политическа теза, измислен като антитеза на българското население в Македония. „Това е един от най-големите антинационални проекти в световната история – слава богу, той е провален“, коментира Джамбазки.

Евродепутатът заяви, че за ВМРО не е важно какво е името на Македония, а да бъде „демонтиран антибългарският характер, наслагван от 1945 г.“. Освен това за патриотите е важно южната ни съседка да влезе в НАТО и ЕС. Относно прегръдките между българския и македонския премиер Бойко Борисов и Зоран Заев, които вчера отдадоха почит на героите от Илинденската епопея, Джамбазки обясни, че Борисов има по-народен подход и често стресира протокола си, „но това е добре“.

Евроизбори 

Зам.-председателят на ВМРО не беше категоричен дали ще се яви отново на изборите за следващ европарламент, които ще се проведат следващата година. „Първо трябва да има разговор с Обединени патриоти и да се обсъди начинът, по който ще се кандидатства“, обясни Джамбазки. По негови думи няма причина правителството да не издържи до евроизборите.

„По-добре да има разправия на висок тон, отколкото да има едни лицемерни двуличия.“, посочи Джамбазки. 
Подкрепи Economic.bg