Ангелкова: Всички незаконни постройки в Слънчев бряг ще бъдат съборени

Досега са констатирани 230 обекта, които трябва да бъдат премахнати

Ангелкова: Всички незаконни постройки в Слънчев бряг ще бъдат съборени
1128 ~ 1 мин. четене
Намеренията на институциите са всички временни и постоянни обекти, които не отговорят на изискванията на закона, да бъдат премахвани, така че в курорта да не останат незаконни постройки. Така министърът на туризма Николина Ангелкова коментира проблемът с незаконните постройки в Слънчев бряг.

По нейните думи там има около 230 незаконни обекта. „Ще бъдем безкомпромисни към всички, които нарушават закона“, каза Ангелкова пред BG on Air.

Ангелкова съобщи, че община Несебър е издала 190 заповеди за премахване и 180 от обектите вече ги няма.

"Достатъчно бързо действаме. На плажа на Слънчев бряг – север имаме премахнати 1500 кв. м. временни обекти, които са надвишавали квадратурата, разрешена с одобряването на схемата. Там бяха премахнати емблематични заведения“, поясни ресорният министър.

„Важно е да се спазват изискванията. За нас няма значение кой е собственикът“, отговори Ангелкова на въпроса дали заведението на Димитър Желязков в Слънчев бряг ще бъде съборено.

„Веднага след края на активния летен сезон ще продължи премахването на незаконни обекти както на територията на плажа, така и на територията на комплекса“, подчерта Ангелкова.
Подкрепи Economic.bg