АПИ ще санкционира снегопочистващата фирма на АМ „Тракия“

През следващата седмица ще бъде оповестен размерът на санкциите към фирмата, съобщи инж. Дончо Атанасов

АПИ ще санкционира снегопочистващата фирма на АМ „Тракия“
500 ~ 1 мин. четене
Агенция „Пътна инфраструктура“ оповести, че снегопочистващата фирма на автомагистрала „Тракия“ ще претърпи санкции, тъй като не се е представила на необходимото ниво след обилние снеговалежи от началото на седмицата.

В момента се анализира работата на всички пътноподдържащи фирми след снеговалежа в началото на седмицата. Днес приключва одитът и в понеделник-вторник, след представянето и на сертификатите, ще бъде оповестен размерът на санкциите на дружествата, които не са се справили на необходимото ниво. Това заяви инж. Дончо Атанасов председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ пред медии в Русе.

"Зимното поддържане на републиканските пътища е добро, но имам забележки към поддържането на АМ „Тракия“ и фирмата ще бъде санкционирана, в съответствие с клаузите на договора, който имаме с нея", заяви инж. Атанасов. "Последните снеговалежи показаха, че пътните фирми са подготвени и се справиха  с почистването на републиканската мрежа", подчерта председателят на УС на АПИ.    
Подкрепи Economic.bg