Apple очаква най-силния предпразничен сезон

Добрите показатели на компанията разсеяха опасенията на пазара, включително и тези, свързани с недостатъчен темп на производство на новия iPhone X

Apple очаква най-силния предпразничен сезон

„Сегашният предпразничен сезон ще бъде най-добрият в историята”, каза изпълнителният директор на Apple Тим Кук по време на телеконференция.

Силното отчитане на Apple Inc през четвъртото тримесечие на фискалната 2017 г., както и прогнозиte за текущото тримесечие предварително разсеяха опасенията на пазара, включително и тези, свързани с недостатъчен темп на производство на новия iPhone X.

Акциите на Apple в допълнителната търговия след закриването на главната сесия в Ню Йорк в четвъртък се повишиха с 3.1%. Експертите очакват в близко бъдеще капитализацията на компанията да надхвърли 900 млрд. долара (868.9 млрд. долара в четвъртък).

През последното тримесечие Apple увеличи продажбите си за iPhone от 45.5 милиона на 46.6 милиона единици, в съответствие с очакванията на Wall Street (46 милиона). Анализаторите очакват през първото тримесечие на 2018 г. компанията да продаде 80 милиона iPhone.

Коментари: 0