Арести във Венецуела след атаката срещу президента

Има шестима задържани, предстоят и още арести

Арести във Венецуела след атаката срещу президента

Снимка: БТА

Венецуелските власти съобщиха, че са арестувани шестима човека по подозрение, че са използвали два дрона с по един килограм експлозиви, за да убият президента Николас Мадуро, предаде АП. Две силни взрива се чуха в събота, докато Мадуро произнасяше в Каракас реч на военна церемония, предавана по телевизията. Телохранителите бързо прикриха президента, а войниците се разбягаха.

Министърът на вътрешните работи Нестор Луис Реверол окачестви това като терористична атака и добави, че през следващите часове ще бъдат извършени още арести.

По думите му бомбите на всеки от двата безпилотни апарата са били в състояние да нанесат поражения в радиус от 50 метра. Реверол разказа, че единият дрон бил обезвреден от силите за сигурност, докато летял към Мадуро, застанал на трибуната до жена си и други сановници, а другият дрон се бил блъснал в близка сграда, където се бил взривил.

Според венецуелските власти седмина служители от Националната гвардия са ранени, трима от които тежко.

Министърът на отбраната Владимир Падрино каза по националната телевизия, че "терористите" са целели да ликвидират цялото ръководство на страната заедно с президента.

Коментари: 0