Асоциацията на ресторантьорите избра най-добрите готвачи и сладкари за 2018

Участниците бяха оценявани от 22-членно жури от известни шеф готвачи от цялата страна

Асоциацията на ресторантьорите избра най-добрите готвачи и сладкари за 2018
2882 ~ 2 мин. четене

След 10-годишно прекъсване Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация – най-голямата браншова организация в туризма, отново избра най-добрите готвачи и сладкари.

Конкурсът събра 38-ма готвачи от цялата страна в 4 категории: най-добър готвач на БХРА за 2018 г., най-добър сладкар на БХРА за 2018 г., най-добър млад готвач на БХРА за 2018 г., най-добър млад сладкар на БХРА за 2018 г.

Участниците бяха оценявани от 22-членно жури от известни шеф готвачи от цялата страна. Председатели на журито за готвачите бяха шеф Тони Иванов и шеф Ивайло Димитров, а за сладкарите – шеф Ради Стамболов. Конкурсът се осъществи с подкрепата на шеф готвачи Ивайло Иванов, Живко Димитров и Емилиян Василев. Регламентът бе изготвен от организаторите – БХРА.

Претендентите за престижните кулинарни титли се състезаваха в рамките на два дни в специално обособени работни места пред очите на журито и публиката, а състезанието се излъчваше онлайн. Победителите бяха обявени в Световния ден на туризма 27 септември на тържествена церемония, открита от кмета на Община Варна г-н Иван Портних.

 

В категорията „Най-добър готвач" първо място спечели Николай Лапунов – главен готвач в ресторант „Ноте Де Вино", град Пловдив.

В категорията "Най-добър сладкар" - Йордан Петров от хотел „Интернационал", к.к. „Златни пясъци".

В категорията „Най-добър млад готвач" - Красимир Баналиев от ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров", град Варна.

В категорията „Най-добър млад сладкар" - Неше  Неждет от ПГ по туризъм „Пейо  Яворов", град Добрич.

ПОБЕДИТЕЛИ ПО КАТЕГОРИИ

Категория „Най-добър готвач на БХРА за 2018 г.

1. Николай Лапунов – главен готвач в ресторант „Ноте Де Вино", град Пловдив

2. Александър Валентинов – ресторант „Левента", град Русе

3. Станислав Петков – хотел „Астор Гардън", к.к. „Св. Св.Константин и Елена"

Категория „Най-добър сладкар на БХРА за 2018 г.

1. Йордан Петров – хотел „Интернационал", к.к. Златни пясъци

2. Свилен Стоилов – хотел балнео и спа „Азалия", к.к." Св. Св. Константин и Елена"

3. Елина Такева – ресторант „Парадайс блу", к.к. „Албена"

Категория „Най-добър млад готвач на БХРА за 2018 г.

1. Красимир Баналиев – ПГТ "Проф .д-р Асен Златаров" – град Варна

2. Василена Димитрова – Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов", град Свищов

3. Теодора Прагова – ПГ по икономика и туризъм „Алеко Константинов", гр. Велинград

 Категория „Най-добър млад сладкар на БХРА за 2018 г.

1. Неше Неждет – ПГ по туризъм „Пейо  Яворов" – град Добрич

2. Николета Ненчева - ПГ по туризъм „Пейо Яворов" – град Добрич

3. Камелия Петрова – СУ „Георги Ст. Раковски" – град Котел

Подкрепи Economic.bg