България е сред 3-те нови пазара на образователната IT верига Logischool

12 000 IT специалисти липсват на пазара на труда на у нас в момента

България е сред 3-те нови пазара на образователната IT верига Logischool

Снимка: Logischool

България, заедно с Тайван и Белгия, е сред трите нови пазара, на които стъпва международната верига образователни центрове Logischool. Надеждата е, че с школи като тази ще помогне за попълването на над 12-те хиляди свободни позиции за IT специалисти у нас. 

Очаква се, че до няколко години програмирането ще стане толкова важно, колкото умението за комуникация на чужд език. „Днес технологичните знания вече не са запазена територия за IT специалистите. Дигиталните технологии навлизат във все повече области на икономиката и живота ни, което означава, че в каквато и сфера да работите, скоро ще трябва да имате и технологични познания“, коментира Николай Цонев, съосновател на Logiscool Bulgaria. 

Logischool предлага курсове и лагери по програмиране, логическо и алгоритмично мислене, както и самобитно творчество, предназначени за деца от 6 до 18 години. Предимството ѝ е в собствената образователна платформа и учебна програма. 

За по-малко от шест години дейност унгарската компания вече има свои представителства в 13 държави на три континента (Европа, Северна Америка и Азия). Статистиката сочи, че през учебните зали на нейните центрове са преминали 60 000 ученици.
Коментари: 0