България купува нов изтребител за армията

Има достатъчно военни по границата, които оказват съдействие на гранична полиция

България купува нов изтребител за армията

Ще бъде закупен нов изтребител за българската армия. В бюджета за другата година са предвидени средства за първата вноска, това заяви военният министър Николай Ненчев в ефира на БТВ.

Министърът съобщи още, че е получил пълни гаранции от полската държава за спазването на договора за ремонт на двигателите на МиГ-29. По думите му междуправителственият договор е достатъчна гаранция за сигурност. „Всичко е наред, получихме изключително изгодни условия. Идеята е на един по-късен етап от модернизацията на тези самолети да се извършва в България, което ще осигури нови работни места“, коментира още той.

Ненчев заяви: „Това което направих аз е продиктувано от националния интерес.“ На въпрос дали руската и полската страна ще продължат съвместна работа по самолетите МиГ-29 Ненчев отговори, че това е въпрос е на полското правителство.

Военният министър обяви още, че разрешението за прелитането над въздушното ни пространство от страна на руски самолети зависи от целта на самолетите: "Маршрутът е странен, според мен не е необходимо те да преминават над България."

Ненчев увери, че има достатъчно военни по границата, които оказват съдействие на гранична полиция. Вчера хеликоптер е направил оглед на границата. "Имаме готовност да окажем всякаква помощ. Информацията с която разполагаме е твърде обезпокоителна, времето е студено, миграционния процес се засилва."

В коментар за резултатите на Реформаторския блок на местните избори Ненчев коментира: "Очаквах повече, но постигнахме достатъчно."

Коментари: 0