Българо-английският „облачен“ партньор на Amazon с 400% ръст на оборота

През тази година фирмата е наела 40 нови служители и получи 2 млн. паунда финансиране

Българо-английският „облачен“ партньор на Amazon с 400% ръст на оборота
Българо-английската компания HeleCloud, която е технологичен консултант на платформата Amazon Web Services (AWS), очаква оборотът ѝ за 2018 г. да надхвърли пет пъти миналогодишния. Компанията също така съобщи, че през тази година са наети 42 нови служители, като се планира до края на годината екипът да се увеличи с още около 20 човека.

Ръстът на служителите е четирикратен спрямо предходната година, а близо 80% от експерт-консултантите на фирмата са базирани в България.

Компанията има повече от 40 клиенти и партньори от САЩ и шест държави от Европа, Близкия изток и Африка. Екипът ѝ е работил по 35 проекта.

„Екипът на HeleCloud извървя труден, вълнуващ и удовлетворяващ път, изпълнен с много предизвикателни проекти от създаването си през 2016 г. За две години успяхме да съдействаме на повече от 40 клиенти и партньори да изградят своята облачна среда, създадохме приложения и системи, които да подкрепят успеха им и да повишат конкурентоспособността им. Привлякохме някои от топ талантите в Европа и се превърнахме в една от най-бързо развиващите се консултантски компании за облачни услуги и доставчици на услуги за управление в Европа и света“, коментира Добромир Тодоров, главен изпълнителен директор на компанията.

В портфолиото ѝ влизат клиенти като Viber, Endel, NEX Group и Zopa. Компанията е реализирала проекти за организации от финансовия, телекомуникационния и институционалния сектор.

„HeleCloud беше компетентен, гъвкав и доверен партньори за Viber. Ние препоръчваме услугите им на организациите, които имат желание да повишат сигурността на облачните си системи“, споделя Амир Иш-Шалом, главен архитект във Viber.

През октомври българската фирма обяви инвестиция от 2 млн. британски паунда, която получава от водещия фонд BGF. Зад него стоят банки като Barclays, HSBC, Lloyds, RBS и Standard Chartered.
Коментари: 0