Биковете на Уолстрийт са в очакване на отчетите на Netflix и Teslа

Петролът достигна до рекордни цени, но за кратко

Биковете на Уолстрийт са в очакване на отчетите на Netflix и Teslа

Снимка: Pixabay

312 ~ 3 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Предимно зелени резултати в първия ден от новата седмица на американските фондови пазари. Отчетите за приходи продължават и в идните дни, като гигантите Netflix и Tesla ще предоставят данните си днес и утре респективно.

Повишаващата се доходност на щатските облигации не стресна представителите на NASDAQ, който напредна с 0.84%. Dow Jones се снижи с 0.10% след по-слаби от очакваното данни за производствения сектор през септември. S&P 500 се покачи с 0.34%. В Европа главните индекси си поеха глътка въздух след силната изминала седмица – немският DAX загуби 0.72%, а FTSE 100 0.42%.

Най-близкият фючърсен контракт на WTI започна силно сесията, достигайки до нов временен рекорд от над 83 USD, но в крайна сметка записа червен ден, установявайки се на цени от 81.52 USD за барел. Златото отново показа устойчивост и остана почти непроменено – тройунция се търгува за 1 764 USD.

Акценти днес

Икономически данни – Строителство в САЩ

Вторник също ще бъде спокоен ден откъм икономически данни, като сутринта ще разберем нивата на търговския баланс на Швейцария, докато следобеда е за САЩ и строителството в страната.  

Инструмент на фокус

Rio Tinto ADR

След като цената почти цяла година се движи в предвидими граници, ограничени от съпротива около 95 USD, акциите на компанията намериха ново временно дъно през последните 2 седмици, а в момента наблюдаваме и възходящи движения след известна консолидация. Фючърсите на алуминия да достигнаха рекордни стойности, но това, което даде тласък на цената бе скорошното увеличение в стойността на медта. Спекулациите покрай недостиг на суровината за електро цели не стихва, което се отрази и на акциите на компанията.

USD/TRY

Турската лира продължава обезценяването си спрямо долара след поредните рокади в централната банка на Турция. Технически трудно може да се определи посоката на двойката, особено след последния внушителен скок. Ценовият тунел, описан на графиката, се удължи, докато 50-периодната експоненциална пълзяща средна се доближава до старата съпротива, която може да се окаже новата локална подкрепа. Макар и в завишено прекупени стойности според RSI индикатора, тук фундаментът и намесата на Ердоган в монетарната политика на страната ще решат бъдещите ходове.

Nat. Gas

Най-близкият фючърсен контракт на щатския природен газ най-накрая се върна в реалността. Нечуваната от години цена от 6.5 USD на два пъти беше отхвърлена от пазара и от там наблюдаваме сериозен спад от над 1 USD. Дивергенцията в MACD индикатора предвещаваше падението, но спекулацията и енергийната криза в Европа бяха достигнали до такива нива, че техническия анализ остана на заден план. Фундаментът се промени, а с него и графиката. Сега се намира доста близко както до 50 ЕМА, така и до най-близката сериозна подкрепа около 4.7 USD.

S&P 500

Дългоочакваната от мнозина корекция на Уолстрийт се случи, но беше твърде мимолетна – дори може да бъде описана просто като pullback. Широкоспектърният щатски индекс намери сериозна подкрепа около 4 300 пункта, което е едва около 300 под рекордните стойности от лятото. Възможно е възходът да бъде ограничен в бъдеще и да наблюдаваме по-насечени движения, особено с намерението на Федералния резерв да вдигне ОЛП още през идния месец. Предишният рекорд е ключово място, както и установената подкрепа – ако тя не издържи, 50 ЕМА, която е около 4 000 пункта в момента, е следващото спасение.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg