Бившата съпруга на Джеф Безос дари $1.7 млрд. от богатството си

Към момента нетната стойност на богатството на Макензи Скот възлиза на около $60 млрд.

Бившата съпруга на Джеф Безос дари $1.7 млрд. от богатството си

Снимка: Twitter/Макензи Скот

1444 ~ 1 мин. четене

Макензи Скот, бившата съпруга на Джеф Безос, е дарила близо 1.7 млрд. долара от богатството си на различни организации за различни каузи, след като преди година обеща да дари по-голямата част от него до края на живота си, съобщава CNN Business.

Скот получи 4% от акциите на Amazon, след като се разведе с Джеф Безос преди година. Тогава богатството й беше повече от 35 млрд. долара. Заради скоростното увеличение на акциите на Amazon към момента нетната стойност на богатството на Макензи Скот възлиза на около 60 млрд. долара, според индекса на милиардерите на Bloomberg.

„Както много от вас, аз гледах първата половина на 2020 г. с ужас и сърцебиене. Това, което ме изпълва с надежда, е мисълта за това, което предстои“, каза Макензи.

Дарението от 1.7 млрд. долара е разпределено между 116 организации , които се занимават с расова справедливост, ЛГБТИ равенство, функционална демокрация и климатични промени. Сред организациите, които е подкрепила, са Фондът за защита и образование на Националната асоциация за напредък на цветнокожите хора , Фондация Обама, Президентският център на Джордж У.Буш, най-голямата американска организация за борба със сексуалното посегателство RAINN и Европейската фондация за климата.

Подкрепи Economic.bg