Бизнесът в Пещера е против провеждането на местен референдум

Той е незаконосъобразен и ще даде лош сигнал към бъдещите инвестиционни проекти в града

Бизнесът в Пещера е против провеждането на местен референдум

Снимка: Община Пещера

Бизнесът в Пещера се обяви против провеждането на местен референдум и смята, че той е „незаконосъобразен“. Това става ясно от декларация, подписана от голяма част от фирмите в града.

Поводът за нея е предстоящото обсъждане в Общинския съвет на провеждането на местен референдум, чрез който да се реши дали да се строи депо за отпадъци.

В декларацията, подписана от структуроопределящите фирми в общината, се посочва, че „при разглеждането на предложението за такъв референдум местните парламентаристи трябва да отчетат факта, че то ще бъде незаконосъобразно. Според бизнеса това ще даде лош сигнал и по отношение на всички бъдещи инвестиционни намерения на територията на общината.

„Утре друг инициативен комитет може да настоява за нов референдум по въпроси, които отново не са от компетенциите на местната власт“, е записано в декларацията.

Бизнесът добавя, че цената на организацията на този референдум ще платят всички жители, защото финансирането му е от бюджета на Общината.

Те призовават общинските съветници да упражнят правомощията си и с мотивирано решение да откажат провеждането на такъв местен референдум поради неговата незаконосъобразност. Декларацията е подписана от представители на фирмите в Пещера, които осигуряват повече от 90% от работните места и е отворена за всеки, който желае да я подкрепи.

Коментари: 0