Бомбени заплахи и в Русия

Страната повиши нивото на тревога след последните събития

Бомбени заплахи и в Русия
204 ~ 1 мин. четене
Рано тази сутрин полицията евакуира около 400 души от Курската гара в Москва след анонимно обаждане, сигнализиращо за бомбена атака, предава ТАСС. Към момента не е намерено взривно устройство, а властите издирват кой е подал сигнала. Подобен случай имаше в неделя в Санкт Петербург, където неизвестен багаж предизвика смут в голям търговски център. 

Русия повиши нивото на тревога в страната след свалянето на руския самолет над Египет и терористичните атаки в Париж. Наскоро ИДИЛ разпространи видеозапис, в който предупреждава Путин, че в страната предстоят нападения заради въздушните удари в Сирия и Ирак. Смята се, че групировката е заложила бомба на пътническия самолет, който се разби на Синайския полуостров.

Припомняме, че към края на миналия месец в Московската област бяха арестувани 97 души, заподозрени за тероризъм. Смята се, че те са членове на ислямската групировка „Хизб ут Тахрир”, предава BTV. Тя си е поставила за цел създаването на глобален халифат, базиран на шариатското законодателство. По-рано пък бяха арестувани 10 души, членове на ИДИЛ. Някои от задържаните са преминали военна подготовка в лагери в Сирия. 
Подкрепи Economic.bg