Борисов: Детските градини може да заработят до седмица

Предстои да се реши и за отварянето на театрите

Борисов: Детските градини може да заработят до седмица

Снимка: МС

3269 ~ 1 мин. четене
Детските градини може да заработят до 24 май – по тази идея работи в момента правителството, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов. По думите му, рискът си заслужава, за да може работещите майки и бащи да се върнат на към своите служебни дейности. 

„Детските градини се надявам следващата седмица около 24 май, а може би и преди това, ще ги отворим“, коментира министър-председателят пред репортери по време на днешната инспекция на интерконектора България-Гърция. 

Решението предстои да бъде взето през идната седмица, като не е ясно обаче дали всички детски градини ще отворят едновременно или поетапно, нито на какъв точно принцип ще работят. 

Предстои да се реши и за отварянето на театрите, но при ползване на 30% от капацитета им. Това ще зависи от климатичните и вентилационните системи в тях, обясни Борисов, цитиран от Нова тв. 

Премиерът коментира и предизвикалата разгорещени дискусии идея за създаването на държавна петролна компания: „С една държавна компания, каквато има и в Унгария, и в други страни, да имаме готовност при такава криза да не може никой да ни направи дъмпинг или да ни постави на колене.“

„Искаме да имаме до 100 бензиностанции в областните градове, където при криза да сме осигурили необходимото”, каза още Борисов. По-рано вицепремиерът Томислав Дончев подчерта, че не бензиностанциите, а складовете са в основата на идеята за компанията

Законопроектът за бъдещата държавна петролна компания се очаква да бъде внесен през следващата седмица. 

Коментари: 0