Борисов: Два нови участъка от „Хемус” ще бъдат завършени предсрочно

През август тази година ще стартират тръжните процедури за строителството на 52 км от аутобана между п.в. „Боаза“ и разклона за Плевен и Ловеч

Борисов: Два нови участъка от „Хемус” ще бъдат завършени предсрочно

Два нови участъка от автомагистрала „Хемус” ще бъдат завършени предсрочно от договореното със строителите. Това стана ясно по време на проверка на трасето от премиера Бойко Борисов, заедно с министъра на регионалното развитие и председателя на Управителния съвет на АПИ Светослав Глосов.

Става въпрос за участъка между Ябланица и Боаза, който може да бъде пуснат предсрочно до август 2019 г. „Изпълнени са 30% от предвидените строително-монтажни работи по участъка, който се финансира от държавния бюджет”, заяви Борисов.

До септември следващата година трябва да бъде завършено и трасето между Шумен и Търговище, чието строителство започва този месец.

По думите на премиера през август тази година ще стартират тръжните процедури за строителството на 52 км от аутобана между п.в. „Боаза“ и разклона за Плевен и Ловеч, за да може през следващата година да започне и реалното строителство.

„В момента се извършва препроектиране, за да се избегне изграждането на сложните съоръжения. Трасето ще бъде удължено с 2 км, но се спестяват около 300 млн. лв.”, обясни премиерът.

За АМ „Струма", Борисов отбеляза, че през есента ще бъде открита отсечката до Сандански.

Коментари: 0