Борисов: Ремонтите на виадуктите по „Тракия“ приключват до 1 юли

Премиерът посети Раковски, за да проследи подготовката за посрещането на папата

Борисов: Ремонтите на виадуктите по „Тракия“ приключват до 1 юли

Проверих напредъка на ремонтите по виадуктите на АМ "Тракия". Работи се без почивка. Очакванията са, че за първи юли ремонтите ще приключат. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook днес следобед.

Ремонтът се извършва в дясното платно и обхваща горното и долното строене на пътното съоръжение. Виадуктът е един от трите моста на магистрала „Тракия“, които в момента се ремонтират от  държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД. Строително-ремонтните дейности по тях ще приключат до активния летен сезон.
„Тези стари мостове при първото земетресение могат да паднат. На практика се правят чисто нови мостове, понеже хората пътуват повече“, посочи министър-председателят Бойко Борисов. Той заяви пред работниците на обекта, че е искал да види при какви условия работят дори в събота и то на 70 метра от земята. „Исках да уверим хората, че като тръгнат за курортите, ще е готово. Работете, но се пазете“, добави премиерът пред екипа на магистралата.
Работниците казаха на министър-председателя, че дейностите по горната част на виадукта включват авариен ремонт на асфалтовата настилка, хидроизолация, изравнителна бетонова плоча, тротоарни конзоли и др. А долното строене се укрепва срещу земетръс със специални устройства и се усилват устоите. 
Премиерът добави, че е инспектирал ремонтите и на автомагистрала „Хемус“, където също усилено се работи.
Той провери ремонтните работи на път за Раковски, където отиде да провери подготовката за посрещането на папа Франциск.
„Аз съм бил тук, като беше срината църквата, когато и площадът го нямаше. Много ми харесва сега“, заяви Борисов. Той посочи, че държавата няма неизпълнено обещание към град Раковски.
„И службите много работа свършиха, и кметът. Постарали са се, добре са направени църквата и площадът. Мисля, че цял свят ще го оцени, независимо от всяка конспирация, в която са ни вкарвали", коментира Борисов. "Посещението на папата показва, че пътят, който извървяхме със Северна Македония с подписването на договора за добросъседство и името, е правилен. Това е знак на един свят човек, обичан папа“, заяви премиерът. „Така че Господ да е с нас. В края на краищата всички се молим на един Господ“, каза още Борисов.
„Българските католици буквално са ги интернирали, те са мъчени, гонени. И не случайно папа за втори път идва. Мисля, че всеки добронамерен човек може да разбере какво сме свършили“, коментира той. „Няма да има агенция по света, няма да има вестник, който да не напише къде е папата. И мисля, че си заслужава инвестицията“, подчерта Борисов.
Коментари: 0