Борисов с мандат в ръка: Моля ДПС да не гласува за нас

В утрешния ден или ще върнем мандата, или ще предложим кабинет, обяви лидерът на ГЕРБ

Борисов с мандат в ръка: Моля ДПС да не гласува за нас

Снимка: БГНЕС

204 ~ 2 мин. четене
Президентът Росен Плевнелиев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на председателя на ГЕРБ - Бойко Борисов на церемония, която се проведе в гербовата зала на президентството на "Дондуков" 2.

Веднага след това лидерът на ГЕРБ обяви, че в утрешния ден "или ще върнем мандата, или ще предложим кабинет". Той обаче помоли чрез медиите ДПС да не гласува за кабинета: "ГЕРБ не желае подкрепата на ДПС за правителство утре. Затова моля ДПС да не гласуват утре за правителството. Както всички декларират, че са за правителство, на преговорите поставят условия, при които не може да се състави правителство", каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов добави, че в рамките на днешния ден има още няколко консултации, след които ще знае дали ще е в състояние да състави правителство, "така че в утрешния или ще върнем мандата, или ще предложим кабинет".

"Оценката за една политическа партия се дава на избори. Когато ние имаме повече от две от другите парламентарни групи, събрани заедно, не виждам какво поражение сме понесли", коментира Борисов. "Ако има някакво задкулисие, което може да състави правителство извън ГЕРБ, ще го разбера днес", подчерта той.

Борисов подчерта отново, че РБ поставят условие за ПФ да участват в правителство. "ДПС заявяват че при участие на ПФ няма да ни подкрепят. БСП също не ни подкрепя. Всички декларират, че искат правителство, а залагат препъни камъни", коментира той.

Бойко Борисов коментира и снимката на готвения за финансов министър Владислав Горанов в компанията на депутата от ДПС Делян Пеевски от 2010 година.

"Ако е имал да крие нещо с Пеевски, няма да са пред 20-30 души, а ще се скрият някъде. Отделно той е участвал през цялото време във всички наши работни групи и всички ние нито за момент не се съмняваме в неговата експертиза и съответно подготовка. Всеки от нас може да бъде сниман, докато се разминава и се здрависва с друг депутат или в кафето", коментира Бойко Борисов.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg