Борисов: Шоуто в парламента струваше по 19 млн. лв. на ден

Премиерът в оставка благодари на парламента единствено за Изборния кодекс и Air policing

Борисов: Шоуто в парламента струваше по 19 млн. лв. на ден

Снимка: Скрийншот / Facebook

1684 ~ 1 мин. четене
Глория Христова Автор: Глория Христова

Хубаво е, че шоуто в парламента се закри, защото то струваше по 19 млн. лв. на ден. Щяхме да фалираме. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов във видео във „Фейсбук“ непосредствено преди видеоконферентна среща на лидерите на ЕС и Индия.

„За 8 работни дни, защото си провалиха едно заседание, излиза, че работата на тези хора, струва 18 млн. и 750 хил. лв. Изминалите избори струват 150 млн. лв.“, заяви той, като подчерта, че още толкова пари ще са нужни за предсрочните избори и за предстоящите президентски избори.

Борисов коментира, че когато Европа и светът броят центове, ние харчим стотици милиони за шоу и допълни: „Аз се надявам, че президентът Радев не се гордее с продукта, който една година създава и накрая го изпрати в парламента.“

Премиерът в оставка благодари за две неща, които е направил парламента – Изборният кодекс и Air policing.

“Изборният кодекс, какъвто е за всички, такъв е и за нас. Мисля, че ще се постараем отново да сме първи. Благодаря им за Air policing да може да си пазим небето. Чудесна работа свършиха. Вече няма парламент, но те продължават“, коментира Борисов

Той заяви, че в петък страната ни е постигнала рекорд по брой ваксинирани – 37 хил. поставени дози. Борисов отново коментира бройките ваксини, които се очаква да пристигнат в страната, като обясни че с тях „зелените коридори” могат да работят „на макс”.

Борисов обяви, че България ще бъде една от първите страни, включени в дигиталния зелен сертификат. На 7 май са били проведени тестове на българския образец със системите на Швеция, Австрия, Румъния, а страната ни успешно е използвала и валидирала данните на останалите държави в ЕС.

Коментари: 0