Борисов свика извънредно заседание заради катастрофите и качеството на храните

Двойния стандарт с качеството на храните премиерът определя като недопустим и обиден

Борисов свика извънредно заседание заради катастрофите и качеството на храните

Премиерът Бойко Борисов свика на извънредно заседание част от министрите, за да бъдат набелязани мерки срещу войната по пътищата и двойните стандарти в качеството на храните.

„Използваме събота и неделя, че сте по-свободни, да възложа две теми, по които искам да сме неотстъпчиви и безкомпромисни. Не може да говорим за демография, а в същото време всеки ден да има по две-три и повече жертви. Интересува ме какво може да направим по линия на регионалното министерство – мантинели, кръгови, легнали полицаи, промяна в инфраструктурата. Всеки човешки живот ни е важен. Правим толкова много да се повиши раждаемостта и толкова лесно отгледани деца загиват", посочи министър-председателят. Той нареди на Пътна полиция и МВР да създадат денонощен контрол за започващия на 1 юни летен туристически сезон.

Двойния стандарт с качеството на храните премиерът Борисов определи като недопустим и обиден. Според него не може за част от гражданите в Европа храните да са с едно качеството, а за Източна Европа – с друго, по-лошо, което уврежда здравето.

„Даваме толкова пари за здравеопазване, а сме все на първите места по инфаркт, инсулт. Всеки доктор ще ви каже, че една от най-големите опасности за здравето на човека е именно това, което се яде или се пие, или т. нар. начин на живот", отбеляза министър-председателят.

От видео, публикувано във Фейсбук, се вижда, че на заседанието участват представители на Министерство на земеделието, храните и горите, МВР, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Коментари: 0