BrexitCentral: Партията на Тереза Мей иска нейното отстраняване

48 депутати от Консервативната партия са потвърдили, че искат Вот на недоверие срещу британския премиер

BrexitCentral: Партията на Тереза Мей иска нейното отстраняване
48 депутати от Консервативната партия са потвърдили, че искат Вот на недоверие срещу премиера Тереза Мей. Информацията е на специализираното издание BrexitCentral, което се позовава на свои източници. Гласовете са достатъчни, за да бъде внесено искането, а с подкрепата на лейбъристите премиерът може да бъде отстранен.

Вчера четирима члена на кабинета подадоха оставка, несъгласни със споразумението за Brexit, което Мей подписа с Брюксел. Премиерът обаче заяви пред депутатите, че нейното споразумение е най-доброто за Великобритания, което може да бъде постигнато. Другите варианти според нея са да няма споразумение или да няма Brexit въобще.

Във връзка с четирите оставки от вчера председателят на основната опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин заяви, че правителството на премиера Тереза Мей вече трябва да оттегли договорената с Брюксел сделка. Причината е, че вече личи, че документът няма достатъчно обществена и политическа подкрепа.

Досега оставки подадоха министрите по Brexit, за Северна Ирландия и за труда и пенсионната политика Доминик Рааб, Шайле Вара и Естер Маквей.
Коментари: 0