Британка опита да догони круизен кораб с плуване

Тя е спасена от рибари на португалския остров Мадейра

Британка опита да догони круизен кораб с плуване
4316 ~ 1 мин. четене

Рибари спасиха 65-годишна британска туристка край португалския остров Мадейра, която едва не се удави, след като се опита да се върне с плуване на круизния кораб, от който слязла.

Жената е била извадена от Атлантическия океан около полунощ, на около 500 метра от брега, треперейки и стискайки малка дамска чантичка, съобщи ръководителят на пристанищните власти Феликс Маркес, цитиран от в. The Telegraph.

Рибарите, които я спасили, чули виковете й за помощ и се притекли. Именно чантичката й е спасила британката. В нея са се образували въздушни джобове, които са помогнали на туристката да се задържи на повърхността.  

Жената и 69-годишният й съпруг са слезли от круизния кораб „Марко Поло“ на пристанището във Фуншал, на остров Мадейра, решавайки да прекъснат пътуването и да се приберат със самолет във Великобритания.

Пристигайки на летището, жената видяла корабът им да минава близо до брега и решила, че съпругът й се е качил обратно на борда. Тя скочила във водата и се опитала да стигне кораба с плуване.

Рибарите я спасили 4 часа по-късно. Според един от тях жената е приличала на оцеляла от Титаник, когато я намерили във водата. Наложило се да използват факли, защото тя била „много объркана и бледа“.

Жената е приета в местната болница със симптоми на хипотермия. Според местната телевизия SIC съпругът е хванал първия самолет обратно за Великобритания.

Коментари: 0