Coworking space в Благоевград

Coworking space в Благоевград

Снимката е илюстративна

Снимка: Unsplash

1660 ~ 3 мин. четене
Автор: Serpact

Какво ще кажете да избягате от ограничаващата и често напрегната обстановка в офиса и да работите от уютно, спокойно и модерно място в прегръдката на Рила планина? Сред зелени склонове и кристално чист въздух, съчетани с отлични условия за работа. Не вярвате, че е възможно?

Напълно е постижимо и стига да искате, можете да се възползвате от тази идея, като се отправите към Благоевград.

Броят на хората, които работят дистанционно постоянно расте. Хиляди са тези, които от стола си пред компютъра работят за компании дори и в другия край на света. В условията на световна пандемия, в каквато се намираме, дистанционната работа придобива още по-голяма популярност. И наистина, работата от вкъщи, с комфорта и свободата, които дава, със сигурност е съблазнителна, но тя определено не е за всеки. Организацията и дисциплината често остават на заден план, а разсейващите фактори у дома са много повече, отколкото ако сте сред други работещи хора. И тук на помощ идва един интересен сoworking space в Рила, или споделено пространство за работа.

Coworking space придобива все по-голяма популярност заради възможностите за неформална работна среда, които предлага. Това е златната среда – далече от ограниченията в стандартния офис и в същото време обезпечена с всичко необходимо работна среда, отделена от лежерната обстановка вкъщи.

В по-големите градове в България от няколко години съществуват coworking пространства. Място, отговарящо на всички характеристики за coworking space, вече е на разположение на готовите да разчупят стереотипа и да работят не откъдето и да е, а от там, където природа, спокойствие и комфорт си дават неочаквана среща и създават идеалното място за споделена работа в Благоевград.

Основната причина много фрийлансъри и дистанционни работници да предпочитат coworking пространствата е, за да увеличат своята креативност и продуктивност. А какво може да бъде по-вдъхновяващо от природата? Борови гори, шум на река, горски пътеки – природа в най-чистия ѝ вид, която несъмнено ще извади на преден план неочаквани  възможности. Всичко това го има в Благоевград.

Много е важно coworking пространствата да създават усещането за дом извън дома. И в това отношение Благоевград е идеалното място, тъй като тук със сигурност можете да намерите своя нов дом. И на всичкото отгоре, стига да искате,  някой друг може да се грижи бюрото Ви да е подредено, леглото оправено и стаята почистена.

Ангажиментите и притесненията за надеждна интернет връзка и допълнителна офис техника също са едно от нещата, за които трябва да мислим, когато работим от вкъщи. За щастие в споделените работни пространства е помислено и за това – осигурен е високоскоростен оптичен интернет и работни помещения, които лесно могат да се трансформират както в пространство с отделни работни места, така и в място за събития, обучения и т.н.

Друга основна характеристика на концепцията за coworking space е именно споделянето. Най-добрият начин да се случи това е в неформален разговор докато пиете кафе в уютен лоби бар, хапвате в ресторант или се наслаждавате на аперитива си на някоя тераса с незабравима гледка. По всяко време можете да поканите колегите си да се разходите заедно, да поиграете тенис, да поплувате или да обменяте опит и идеи, докато се наслаждавате на спокойствието в някой СПА център например. Всички тези места са подходящи за привличане на нови партньори, разговор с инвеститори и среща с приятели. В едно такова споделено пространство лесно се споделят идеи и интереси, правят се нови познанства и контакти, обменят се мнения и нерядко можете да намерите съмишленици.

И ако все още не сте сигурни, че работата дистанционно от coworking space е за Вас, ето още няколко доказателства в тази посока:

  • Нямате фиксирано работно време. Вместо сутрин в 8.30 ч да се блъскате в метрото на път за работа, денят Ви може да започва и по-късно с вкусна закуска;
  • Можете да вземете цялото си семейство. Вместо да Ви гледат озадачено, ще бъдете посрещнати с усмивка;
  • Не трябва да се обличате със стегнати поли или сиви костюми, да гладите ризи. Облеклото е едно от първите обстоятелства, които осигуряват комфорта Ви.

Сигурно Ви звучи малко имагинерно? Не, това място съществува наистина. Това е Благоевград.

Подкрепи Economic.bg