COVID-19 взе трета жертва в България

Заразените у нас вече са 94

COVID-19 взе трета жертва в България

Възрастна пациентка с инсулт и положителна проба за коронавирус, която беше настанена в УМБАЛ „Н.И. Пирогов“, е починала тази сутрин. Това съобщи по време на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

„Починалата жена е на 80 години и първоначално е била приета в болница МБЛАН по неврохирургия и психиатрия "Свети Наум" с тежък инсулт“, обясни ген. Мутафчийски. От думите му стана ясно, че има още две положителни проби за коронавирус в България, с което заразените у нас стават 94, а починалите трима.

Двама граждани на Северна Македония също се оказаха с положителни проби за коронавирус след посещение в Банско, каза още ген. Мутафчийски. На въпрос дали има държава от Европейския съюз, в която няма регистриран случай на коронавирус, той  беше категоричен, че такава държава няма.

Ген. Мутафчийски обяви, че във ВМА към момента са настанени 11 пациенти, в „Пирогов“ трима. Единият е интубиран с дихателна недостатъчност, но все още не е с потвърден коронавирус. По думите на началника на Щаба обаче лекарите силно се съмняват за това. В МВР болница, „Софиямед“ и Александровска болница също има по един пациент.

„Не се наблюдава разширяване на възрастовата група на починалите в света. Изключение прави един млад пациент, който обаче е имал левкимия. Всички починали възрастни хора в България са с придружаващи заболявания“, уточни ген. Мутафчийски.
Коментари: 0